Prylar på plats

flag
mirror3
mirror2
mirror4

Nu börjar saker och ting hamna på sin rätta plats. Ovan är några bilder från matsalsdelen med nya spegeln . Där syns också lite av de nya matstolarna som ska samsas med de gamla runt matboret (håller fortfarande på och stryker några av stolsöverdragen).

Jag är väldigt förälskad i den här delen av huset just nu; de gamla garderobsdörrarna från Erikshjälpen som blev till jalusier i fönstret, stolarna, den hemmasnickrade spegeln, glaskuporna från House Doctor, pilträdskransen. Helheten har blivit så bra!

Stars and stripes-tavlan har fått en ny plats stående på golvet halvvägs bakom soffan. Det funkar också bra!

kitchen

Ett annat projekt som blev klart i går är de nya golvsocklarna i köket. När vi satte in köket för 3,5 år sen levererades det med de vanliga underliggande, släta golvsocklarna (här är före-bilder). Nu har vi bytt ut dem till utanpåliggande, profilerade golvsocklar som målats in i samma NCS-färg som luckorna. Plötsligt känns köket komplett. I’m loving it!

I natt låg jag på knä i trappan och finmålade kanterna där den mörka färgen läckt under maskeringstejpen, så snart kommer bild på den ”nya”, vackra trappan också!

2 reaktioner på ”Prylar på plats

 1. Hej. Hittade precis din fantastiska blogg. Är precis på väg att bygga hus själv och då jag har fått två VÄLDIGT olika köksofferter från Ballingslöv och Kvänum. Precis som du säger så är ju största skillnaden sockel och täcksidor. Hur gjorde ni för att bygga på den? Vad använde ni för list och vad fäste ni den i? Ha det gott!

  1. Hejsan och välkommen hit!

   Ja du, Kvänum kan det där med priser de :-) Men samtidigt är deras kök enormt vackra med fantastiska detaljer. Någon gång, så…

   Vi använde en helt vanlig golvsockel från ByggMax eller K-Rauta. Den har samma profil som vi har i resten av huset. Snickaren som satte upp dem till oss skruvade fast en regel under skåpstommarna som han sen fäste listen i.

   Jag måste passa på att tipsa om ett album på Styleroom där familjen har tagit det ytterligare ett snäpp. Med hjälp av snickare har de förutom golvsockel och snygga täckskivor dessutom satt dit distanser mellan skåpen så att lådorna ser ut att vara infällda istället för utanpåliggande. Väldigt, väldigt snyggt gjort!

   http://www.styleroom.se/album/38242

   I det här albumet ser man lite mer hur de har gjort:
   http://www.styleroom.se/album/37264

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s