Charmen med jalusier

Jalusier är för många synonymt med fula, gulnade garderobsdörrar i furu i 70-talshus som man helst vill byta ut, men för mig är det en ständigt pågående jakt efter dem. Jag har alltid en bevakning på Blocket igång och jag köper luckor och dörrar så fort jag hittar några.

När jag började inspirationssurfa på New England-stilen tittade jag mest på möblerna, men efter hand såg jag fler detaljer som ofta återkom i de bilder jag gillade mest. En sån sak är just jalusier i fönstren. Eftersom jag inte är så förtjust i gardiner är det här ett perfekt alternativ för mig. Jag älskar hur ljuset silas in i rummet genom dem och hur estetiskt vackra de är med sina linjer.

pinterest2

a17b7396456569eb77413c92f27740d7

fd57af8fea4bbdac3a1324c03e00b6fd

pinterest1

pinterest3

Bilderna ovan från Houzz och Pinterest

riviera

riviera2

Riviera Maison har många fina möbler med jalusidörrar och skyltar ofta sina miljöer med fönsterjalusier. Urtjusigt!

artwood

Southern Shutter (33)

Även utomhus på husfasaden gör jalusier mycket för helhetsintrycket. Svarta jalusiluckor mot ljusa hus skapar vacker kontrast, men även i dekorativt syfte, som på Artwoods bild ovan, funkar de lika bra ute som inne.

 

Annonser

5 reaktioner på ”Charmen med jalusier

 1. Ursnygga rum! Hur hittar du alla fina bilder, hur hinner du :). Ser de där spretiga blommorna/palmerna också på vart annan bild, passar stilen. En fråga ang bengalacken, den är för utomhusbruk. Den är inte allergiframkallande att ha hemma med sina små liv? Och, vilken färg använder du? Eller är den brunsvart? Skulle ju passa våra golv fint .)

  1. Haha, ja, hur sjutton hinner jag? På ren envishet, tror jag :-)

   Bengalacken är fantastisk och den funkar lika bra inomhus som utomhus. Den luktar lite starkare när man målar än en vanlig färg, men så fort den har torkat är den luktfri och inte farlig på något sätt. Det som gör den så speciell är den sidenmatta ytan den ger – otroligt fin.

   Jag använder svart, men genom att skava av ytterst lite färg på kanter och kurvor så att lite, lite av träet syns igenom är det jättesvårt att avgöra om den är svart eller svartbrun – man lurar ögat när man släpper igenom de bruna nyanserna. Jag älskar den!

 2. Supersnyggt. Gillar sovrummet och tänker att det vore en bra lösning för oss som har lagt sovrummet i ett burspråk med 4 vackra fönster:) Finns dessa ens att köpa i Sverige eller är det en snickare som måste handgöra om man vill ha måttbeställda. Lär antagligen bli hellånga gardiner á hotell men det här var en cool variant/J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s