Veranda under construction

Hej alla söta sommarfirare där ute! Hoppas allt är bra med er?

Här hemma går vårt verandabygge snabbt framåt. Taket är på plats och nu ska stolparna målas innan vi kan sätta upp staketet. Så helgen är räddad – vi vet precis vad vi ska göra :-) När vi ändå håller på så tar vi väl undersidan av taket också. Det blir vitt för att reflektera så mycket ljus det går inåt då taket tar en del dagsljus från vardagsrummet.

Jag planerar under tiden för hur jag ska pyssla när det är klart. Lite inspirationsbilder från min Pinterestprofil följer:

140617_1

Jag är så himla förtjust i spegeln i bilden ovan. En riktigt trevlig inomhusdetalj som faktiskt funkar lika bra ute. Min budgetvariant blir spegeln Songe från Ikea med lite svart grafittifärg från HLStore.

140617_2

Vi har redan en vitmålad serveringsvagn / avlastningsbord på verandan, men inspirerad av bilden ovan funderar jag på om den inte ska pimpas lite med en fejkmarmorskiva? Marmorplast från Panduro.

98ed45a28cb583fb438100c827473824

Och nu när jag får tak över verandan kan jag äntligen släpa ut alla mina naturrottingkorgar utan att vara rädd för att de ska spricka och mögla för att de står ute i regnet. Bild från Pinterest.

140617_3

Jag är sååååå svag för mjuk belysning. Jag vägrar acceptera att ljusslingor främst är till för julen och kommer absolut att sätta upp en massa smålampor i taket på verandan. De ljusa sommarnätterna är sammantaget ganska få och när mörkret kryper på mot Augusti vill jag fortfarande kunna sitta ute och kura.

140617_4

Och VARFÖR finns inte några liknande utomhuslampor (ja – dessa är faktiskt för utomhusbruk med vattentäta skärmar och allt) att få tag på i Sverige?? Tänk er bara ett litet avlastningsbord vid soffgruppen med en sån här skönhet på…

140617_5

Och så här är statusen hemma hos oss för tillfället. Verandan är GIGANTISK och det blir så fint, så fint om jag får säga det själv ;-)

Ha en skön kväll och en härlig midsommar!

 

Annonser

7 reaktioner på ”Veranda under construction

      1. Åh tack, så roligt att du tycker det! :) Finner jätte mycket inspiration hos dig! Önskar dig en trevlig onsdagskväll! Hälsningar Jenny / Jb Home

  1. Snyggt och inspirerande som vanligt! Jag håller ett öga på ditt projekt och kommer att stjäla idéer friskt till vårt (redan med tak försedda) uterum som ska målas och stylas om till en tvättäkta New England lounge vartefter. Har redan noterat de små ”rislamporna” från IKEA du tipsade om på albumet på Styleroom.
    Ser med intresse att du funderar på ljusslingor – var får man tag på såna mitt i sommaren? Nu har vi de klassiska ”vägglyktorna” i uterummet med förfärligt skarpt sken från energilampor… Till man mans förfäran och stora oförstående (”vadå, de ger ju bra sken…”) ska de bort omgående förstås! Har lockat honom med att han kanske får sätta upp små spotlights istället, diskret riktade åt sidorna, och det föll i god jord. Hur tänker du vidare med belysning?

  2. Ja, du – ljusslingor mitt i sommaren :-) De jag söker är lite större än vanliga julljusslingor, typ i päronlampa-storlek. Jag har tidigare sett att de har sådana slingor på bl a Ica Maxi och Lagerhaus (http://www.lagerhaus.se/sok#ljusslinga-led-p4223), men jag måste se dem live eftersom jag vill ha varmt ljus och inte blåvitt LED-ljus.

    Jag föreställer mig några sådana slingor längs med takfoten, en stor hängande taklampa över matbordet, kanske i rotting för det varma ljusets skull, några spotlights för släpande ljus på väggarna (diskreta som försvinner in i fasaden, typ http://www.markslojd.se/Hem/Produkt/326912/ARVID.aspx) och så gärna en bordslampa om jag nånsin lyckas hitta en jag gillar ;-) Sen petar jag gärna ner en ljusslinga i nån av växterna där ute också, men jag vet inte riktigt hur och var än.

  3. Hej och god fortsättning. Vad fint det blir med porchen!! Vad ni sliter och jobbar. Duktigt! Bit ihop nu så kommer semestern snart och ni kan sitta och njuta utomhus under taket :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s