Betonggolv ute

Jag måste bara visa er den här bilden (från Pinterest). Det är ett betonggolv med avtryck från träplank, vilket ger den allra mest tåliga ”trätrall” man kan tänka sig. Så fint – och praktiskt! Åsa på bloggen @MyCasa har gjort ett liknande soffbord till sin sittgrupp ute. Låt er inspireras.

concrete_wood

9403v

Jag har kommit på att en sån här liten opraktisk sak skulle jag gärna ha ute på verandan nu när taket kommer på plats… ;-)

140622

I övrigt så målar vi (läs: min man och en och annan liten hjälpreda – jag står för markservicen ni vet; frukost, mellis, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmat, avstyr bråk, löser tvister, sorterar lite tvätt, skjutsar till kompisar och undrar var i hela friden helgen tog vägen) och målar och målar och målar….

Hoppas ni har haft en fin helg. Nu laddar jag för sista jobbveckan – sen är det semeeeeester!

Annonser

4 reaktioner på ”Betonggolv ute

 1. Hej!
  Hittade din blogg av en slump!
  Bara älskar inredningen som är helt i min smak med mixen av New England, vitt,trä, rotting, jalusier mm.
  Mycket inspirerad av er budgetrenovering av badrummet.
  Kan man alltså limma på panelskivor på befintligt kakel? Sitter det bra? Fukttåligt?
  Måla övrigt kakel med vilken typ av färg? Roller?
  Tips på andra bloggar mm du hittar inspiration ifrån i samma stil?//Mvh Malla

  1. Hejsan, så roligt att du hittade hit!

   Panelskivorna funkar jättebra att limma på kakel. Den befintliga fuktspärren under förblir intakt, så det gör det enkelt. Panelskivorna är dock gjorda av MDF, vilket är ett poröst material, så om man riskerar direktkontakt med vatten är det inte att rekommendera då det lätt sugs in i plattan. I vårt fall har vi bakom badkaret oljat in skivorna först, speciellt undersidorna där vatten kan tränga in och så har vi bytt ut de tillhörande MDF-socklarna mot riktiga i furu som oljats och målats med våtrumsfärg.

   Det är viktigt att släppa dem en bit från golvet så att eventuellt vatten på golvet inte sugs in i skivorna. Våra slutar en bra bit över golvet, men det syns inte då socklarna i furu (behandlade med olja) ligger över.

   Kaklet målade vi med färg från Flügger. De har en häftgrund som man rollar på först (luktar illa, illa) och sen rekommenderad färg efter det. De kan råda dig rätt i butiken. Jag rollade med fin roller.

   Vårt kakel var dock från början matt och ojämnt i strukturen, vilket kan bidra till att slutresultatet blev så bra. Har man ett högblankt, slätt kakel syns alla detaljer från roller och penslar mycket mer.

   När det gäller inspiration är det mycket Pinterest som gäller. Det blir lätt lite väl amerikanskt, men det går att plocka många russin ur den kakan. ”Den vita drömgården” i min länklista har många fina bilder från sin nya gård i New England stil. Bland mina länkar finns också många fina bloggar med familjer som bygger sina New Englandhus just nu, så där får man följa med från planering, genom bygget och sen inredning och trädgård.

   Annars är det tillverkarna själva; Artwood, Slettvoll, Lexington, Ralph Lauren Home, Restoration Hardware, Lene Bjerre, Pottery Barn, etc, som står för inspirationen. Tyvärr har vi ingen bra tidning för stilen i Sverige. Jag brukar köpa Home & Country eller Vakre Hjem og Interiør – ibland har man tur och hittar ett reportage som prickar rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s