Porch coming up, part 2

Det går framåt med byggprojektet här hemma. Vädergudarna är inte med oss så målningen har fått vänta, men i dag kom staketen upp samt dekorlisterna runt stolparna. Förutom målningen är det takpappen som ska på plats och sen de sista plåtdetaljerna.

Angående taket, om det är någon som undrar, så var vår önskan att lägga svart shingel men det visade sig att lutningen på taket var för flack. Vårt tak är bara 12° och för shingel krävdes 14°. Alternativet var falsad plåt, men med en massa andra projekt i gång fick plånboken bestämma så det blir svart takpapp så länge (det ni ser på bild nu är underpappen, den som läggs ovanpå är kolsvart).

Nu när allt börjar falla på plats tycker jag att det är kul att jämföra det riktiga resultatet med skissen jag gjorde i maj. Det är ganska likt, eller hur?

140627_2

140627_1

I dag var det sista dagen före semestern i dag så när jag hämtade hem barnen (plus alla påsar med kläder, skor, stövlar, alla fina teckningar, klistriga äggkartonger, pyntade barnmatsburkar och de triljoner pinnar och stenar som samlats in den här terminen) firade vi sommarlov med glass, maränger, jordgubbar och chokladsås.

Nu är det sommar. Önskar bara att vädret visste om det…

140627_3

Annonser

2 reaktioner på ”Porch coming up, part 2

  1. Hej

    Har följt din fina blogg i flera år och vi håller på nu och ska sätta staket runt vår veranda och vill ha liknande din fina! Har ni byggt eran själv eller köpt färdigt? Håller färgen sig fint fortfarande, vi velar kring något underhållsfritt men är ju alltid vackert med trä!

    1. Hejsan! Vi har byggt vår veranda själva. Staketet byggde vi i sektioner, grundmålade och skruvade sen upp dem på plats. Färgen håller finfint än så länge men helt klart blir det ju underhåll längre fram. Men eftersom allt på vårt hus är målat i samma färg och vid samma tidpunkt så kan vi lika gärna måla det också när det är dags för resten av huset nästa gång :-)
      Kram Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s