The office

Så. Nu är det klart. Bara det roligaste kvar; att fylla på med fina detaljer som skrivunderlägg, pennhållare, fina askar och så vidare. Men oj, vad glad jag är att Projekt Kontor är över! Vi har ju dessutom fått tillbaks vårt vardagsrum nu då allt bråte som stått där i flera veckor har fått flytta in i sina skåp. Puh.

Och jag är nöjd. Supernöjd, faktiskt!

150503_3

Minns ni moodboarden? Där och då var jag inne på att gå åt det mörka hållet med lite bibliotekskänsla. Efter en del grunnande kom vi dock fram till att det skulle bli konstigt med ett mörkt rum när resten av huset är vitt, så vi tog sikte på den här känslan istället.

Så hur gjorde vi då?

150503_2

Vi köpte vita persienner på K-Rauta för att få med de viktiga jalusierna i rummet. På samma ställe köpte vi panelskivor som  målades i neutral vit färg. Panelen är halvblank medan väggarna ovanför är helmatta.

På Erikshjälpen köpte vi gamla böcker med vackra ryggar.

150503_5

Skrivbordet fick ny färg och förnicklade beslag och knoppar. En gammal Ikeaspegel i ek fick samma behandling. Jakten på en skrivbordsstol är igång, tills vidare får denna duga.

150503_1

Under fönstret har vi hela vår arsenal av hubbar, routrar och diverse internetdosor som inte går att ha någon annanstans. För att dölja dem satte vi dem på en konsollhylla och framför den monterade vi ett elementskydd från K-Rauta. Simsalabim; bort med all ful teknik ;-)

150503_4150503_6

Och slutligen; skåpet. Minns ni det avlutade vitirinskåpet jag fyndade på Blocket för knappt ett år sen? Tadaaa! Det har fått sig en rejäl makeover. På kortsidorna har vi (min händige man, det vill säga) fäst lister och tunna masonitskivor för att få till klassiska ”speglar”. Likaså nertill på dörrarna. Fönstren har fått spröjs, insidan är klädd i vitmålade panelskivor och resten är målat i svart Bengalack. Pricken över i är knopparna som matchar skrivbordet.

Annonser

6 reaktioner på ”The office

 1. Blev super fint !!!
  Till Hösten ska vi flytta in i vårat nyköpta Atrumhus 70-tal nu men ska förvandlas till New England stil . Så tusen tack för den här fina bloggen o alla tips ..
  // Johanna
  hannaelis.blogspot.com/

 2. Riktigt snyggt!! Galet fint!
  Men hade de inte varit lite läckert om man hade satt på liknade ”speglar” på skrivbordets baksida, som på bokhyllan? Lite mer symmetrisk. Iallafall riktigt finfint!

 3. Får man vara lite fräck och fråga vart ni har fått tag på de svartvita fotografierna på ”golfarna” i era tavlor? Blev helt förälskad i dessa/ Helene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s