Nytt TV-rum med nytt soffbord #ikeahack

Nu är äntligen barnens TV-rum färdigt. Den nya klädkammaren, som har ersatt garderoberna som stod där när vi flyttade in, har givit oss en vägg att sätta upp TV:n på framför soffan. Tidigare var hallen bara en passage till sovrummen, så nu har vi fått ett extra rum i huset.

Och till rummet behövdes ett soffbord. Jag hittade ett Ikeabord, ”Imfors”, på Biståndsgruppen för 50 kronor och det har vi gjort om till ett rustikt soffbord i den stil vi älskar. Det som är lite spännande är att jag äntligen fick testa tekniken med att måla med te och ättika för att få till den där väderbitna looken och det blev precis som vi ville ha det! Jag ska beskriva hur vi gjorde i nästa inlägg.

150720_3150720_1 150720_2150720_4 150720_5

Så här såg det ut när vi flyttade in. Den nya klädkammaren ligger precis utanför bilden till höger. Nedan är en bild på Ikea Imfors i originalutförande.

before

imfors-soffbord1

Annons

10 reaktioner på ”Nytt TV-rum med nytt soffbord #ikeahack

 1. Hej! Åh hur snyggt som helst:) ser fram emot att du berättar hur du gjorde med målningen.
  Har du kollat på bloggen ”den vita drömgården”? Där finns lite av den känslan som var i ditt förra inlägg, älskar de stilen med lite New England.
  Kul att läsa din blogg!!!
  Kram Jeanette

  1. Tack så mycket :-)
   Ja, Den vita drömgården är en ständig källa till inspiration för mig. Har varit i kontakt med Heidi som driver den och vi är rörande överens om att vi har samma smak ;-)

   Den dan det är dags för oss att flytta och bygga hus är det hon som kommer att rita det!

 2. Snygg tavla, har du gjort den själv eller har du beställt den?

  Med vänlig hälsning. Vanja

   1. Får man fråga hur du gjort den :) Roligt att du Känner Heidi, hon har ritat mitt hus som vi håller på att bygga nu.
    Vanja

   2. Men åååh, vad avundsjuk jag blir! Bara tanken på att få bygga nytt från början ger mig fjärilar i magen! Och om det är Heidi som gör det vet man ju att resultatet blir heeeelt fantastiskt! Lyckliga du!

    Jag hade inte tid att sticka iväg till en butik med konstnärsmaterial när jag skulle göra tavlan, så jag tog vanlig vit och brun vattenbaserad träfärg som vi hade hemma och målade med.

    Det var ju en gammal tavla från Ilva från början som jag tröttnat på, så jag började med att måla över den med den vita färgen. Sen blandade jag i lite brunt för att få en beige grundfärg och slutligen kladdade jag hej vilt i kanterna med mörkbrunt som jag tonade av med den vita tills jag var nöjd. Den torkade hur snabbt som helst, till skillnad mot om jag hade köpt oljefärger :-)

    Texten layoutade jag på datorn, skrev ut och använde sen karbonpapper för att föra över konturerna till tavlan. Sen fyllde jag i för hand med pensel.

    Kram Lina

 3. Tack ja vi vänta med spänning på vårt hus som kommer i månadsskifter.
  vad roligt jag ska prova att göra mig en liknande tavla,
  Tack för att du delade med dig ;)
  Ha en fortsatt trevlig kväll.

  Kram vanja

 4. Hej! Jag håller på att göra ett likadant bord som dig. Problemet är att mina skivor slår sig och bordskivorna blir buktade. Hur gjorde du för att bordsskivorna skulle bli raka?

  Hugo

  1. Hejsan, tricket är att använda riktigt torrt virke. Det du köper hos byggvaruhusen är i regel fuktigt. Välsorterade varuhus har snickeritorrt virke, annars måste du låta det torka successivt: brädgård – garage cirka 10 grader – rumstemperatur under en tid. Tar du in det direkt torkar det för fort och då slår det sig. Våra brädor var spillvirke och hade legat i garaget i flera år.

   Lycka till!

   / Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s