Pojkarnas rum – DIY sänggavel

För några veckor sedan fick vi ett infall och gjorde om i pojkarnas rum. Jag gillade inte möbleringen som den var och när vi ändå möblerade om var det ju lika bra att fixa lite nya grejer där inne.

Vi gjorde nya sänggavlar och så lackade vi om Ikeas ”Ranarp”-lampor så att de bättre matchade rummet. Från och med nu är det fullt fokus på trädgården, så jag är glad att vi hann med det här innan :-)

160501_1160501_2160501_4160501_3160501_5160501_6

Gavlarna gjorde vi av MDF som vi fick tillsågad i rätt format direkt på varuhuset. De kläddes med fibervadd i dubbla lager som häftades fast på baksidan. Sen spände vi över konstlädret och häftade även fast det medhäftpistol.

Slutligen markerade vi ut var spikarna skulle sitta och hamrade fast dem. En himla finurlig lösning det här med möbelspikslängder – man spikar bara fast var femte spik och de andra sitter fast på rad. Ett tips om det är någon som ska göra ett liknande projekt är att INTE slå fast de riktiga spikarna alltför hårt – då kan det bukta ut lite mellan dem. Speciellt syns det om man använder tyg med lite glans i som vi hade.

Lamporna lackade vi om med värmebeständig matt lack från Biltema. Jag ville ha svarta lampor  med mässingsdetaljer för lite industrikänsla och det här blev en perfekt lösning.

160501_7

Legotavlan och optikertavlorna har jag gjort själv och skrivit ut hos en lokal leverantör. Skyltarna under klockorna har jag formgivit i Photoshop och skrivit ut på vanlig skrivare. Klockorna är köpta hos Lundins i Gävle, men det var ett tag sen så de finns inte kvar. Kofferten kommer från Martinsen.

8 reaktioner på ”Pojkarnas rum – DIY sänggavel

  1. Vad snyggt! Tack för att du delar med dig och att du beskriver hur du gjort, sänggavlarna är riktigt snygga! Ha det bra!

  2. Längtar efter dina inlägg! Så himla snyggt i pojkrummet👌🏻 Legotavlan gillar jag extra mycket. Svårt att få in legodetaljer så det blir bra, du lyckades verkligen. Har en legotokig kille här hemma!

    1. Tack snälla du! Det enda som gäller här hemma är Lego nu för tiden, så det känns angeläget att ta upp det i inredningen. Jag är supernöjd med tavlan. Det som inte syns på bild är bokhyllorna med färdiga och halvtrasiga byggen samt alla småbitar på golvet som man alltid kliver på… ;-)

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s