Hej på er. Long time no see. Jag har massor av ursäkter för min frånvaro, men jag tänker inte tråka ut er med dem :-)

Istället tänkte jag berätta om ett av mitt livs roligaste projekt som drar igång nu. Jag har alltid drömt om att ha en pool i trädgården och nu är det äntligen dags (leverans i slutet av maj). Förutom att det blir urkul för barnen så ser jag så himla mycket fram emot att ha vatten i trädgården, inte minst på kvällen när det lyser och glittrar.

Så ni förstår säkert hur mycket tankarna snurrar runt detta. Det är ju inte bara modell och färger på poolen som ska väljas utan sen tillkommer allt runt omkring; vilken typ av täckning, trädäck, stenläggning, layout av poolområdet, möbler, växter, belysning, och så vidare.

Modellen vi har valt är 8,30 m lång och 3.60 m bred. Den har en trappa längs med hela ena kortsidan och är 1,50 m djup. Färgen är lite, lite mörkare än den på bilden men upplevs nästan vit (sandfärgad).

Trend-nova-Pearl-01.jpgBild: Compass

Pinterest har jag samlat ihop ett album med inspiration och det har lett fram till mitt första utkast på hur området kan se ut:

pool_ritning.jpg

Jag vill inte ha den nuvarande verandan helt ihopbyggd med pooldäcket eftersom jag är rädd att det skulle kännas stort och klumpigt i trädgården. Så istället bygger vi en liten ”bro” från verandan ner till pooldäcket så att det blir dels en höjdskillnad och dels ett område med gräs mellan ytorna.

Till vänster i ritningen har vi idag en grässlänt som ska grävas ur. Där tänker jag mig istället inbyggda bänkar med växter bakom. Bambu, kanske? Inspirationsbilder till bänkarna – belysningen är såklart också ett måste:

lights.jpgBilder: Pinterest

Vi kommer att ha ett skjutbart pooltak för att förlänga badsäsongen här uppe i ”norr”. Jag gillar dessutom att ljuset och färgen från poolen kommer att synas på kvällen även när taket är på, jämfört med ett heltäckande poolskydd. Problemet är att jag tycker att de är långt ifrån vackra, så vi kommer att förlänga skenorna bakom trädäcket och göra öppningsbara spaljégrindar som vi kan dölja taket bakom när poolen är öppen.

Afbeelding_367.jpgBild: Spaobad

Jag har såklart mycket mer planerat, men det tar jag i nästa inlägg :-)

9 reaktioner på ”Projekt: pool

 1. Tack för inspirationen :) Av ren nyfikenhet och för att jag börjat botanisera bland djungeln av poolvarianter, vilken typ av pool har ni valt?

  1. Hejsan! Vi valde en glasfiberpool från Compasspooler. Min man har haft pool med liner innan och var inte så nöjd med den, så vi provar en annan variant nu.

   Mvh Lina

   1. Hej,
    Vi är inne på pool och kom in på din blogg. Jättefint har ni det!

    Skulle jag kunna få fråga varför din man inte var nöjd med liner-pool? Vi står nämligen mellan glasfiber och liner. Och vad anser ni om er pool idag nu när ni haft den ett tag?
    Är tacksam för all input vi kan få! 😃

 2. Planera också för säkerhet kring poolen. Jag har själv varit med om att en 2-åring har legat på botten av poolen under den korta tiden som mamman gick på toaletten. Efter det satte familjen upp ett staket med låsbar grind som alltid låstes när ingen vuxen var i närheten. Det kanske inte alltid är så kul med staket, men planerar man från början så kan det bli riktigt bra.

  1. Åh, men fy vad fruktansvärt. Jag törs nästan inte fråga om det gick bra?

   Den enorma risken med vatten i trädgården har varit ett av skälen till att vi inte har gjort det här tidigare, när barnen var små och inte kunde simma. Nu har vi köpt ett skjutbart pooltak med lås som kommer att skjutas för och låsas så fort ingen vuxen är ute och badvaktar – vårt alternativ till ett staket. Även om de är simkunniga nu så kommer det att dröja många år tills de får bada utan vuxen vid poolen.

   Tack för de tänkvärda orden om säkerhet.

   / Lina

   1. Superkul med pool!! Ser fram emot att se resultatet! Du är så bra på det här med inredning och dekoration!! :) (y)
    Ang. säkerheten… Om jag inte minns fel så står man även ansvarig för andras olycksfall. Dvs om någon förbipasserande får för sig att gå in i trädgården och sen råkar ramla i.

   2. Tack snälla :-)

    Ja, det är mycket med säkerhetsföreskrifterna. Nå, vi har gjort vad vi kan och kommer aldrig att vara borta från poolen om inte taket är på. Mer än så kan vi inte göra.

    Tack för din kommentar!

    / Lina

 3. Det kommer gå jätte bra med säkerheten och poolen. Vi hade glasfiber pool i förra huset och två små barn. Är man bara där och ser till att de har puffar på sig när den är avtäckt så går det jätte bra. Kompisarna älskade våra poolkalas. I övrigt är det ju en yta man samlas kring, så trevligt. Lycka till och njut! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s