18 reaktioner på ”Kök

 1. Vilket underbart golv! Berätta mer – träslag, behandlat osv För en annan som inte är så insatt :)

  1. Hejsan,

   Våra golv är från början vanliga oljade ekgolv. När vi köpte huset var de slitna och smutsiga, så vi slipade ner dem och oljade dem i två lager med Timberex Black Walnut olja. Den kommer från http://www.welinoco.com/

   Efter fyra år med småbarn är de slitna igen, men nu är det bara att lägga på ett nytt lager olja så blir de som nya!

   1. Hej,
    Gillar verkligen din stil och så fort jag googlar efter något kommer dina bilder upp😉
    Ska nu betsa vårt köksgolv och vardagsrumsgolv i samband med köksrenovering.tycker att det är så himla svårt att hitta en bra nyans. Inte för mörkt och inte för mycket rött i det bruna.. Tror du att denna färg är rätt för oss? Lite svårt att avgöra på bilderna men du har ju bra smak för övrigt eller hade du gjort annorlunda idag?
    Letar också efter stoppade barstolar gärna med handtag på ryggstöden typ Riviera Maisons som inte kostar 6000kr st.. Har du något tips? Funderar på Martinsens Oliver?
    Tack på förhand och för härlig inspo!

   2. Hej Ann-Marie,
    roligt att du gillar bloggen!

    Jag är ju galet nöjd med våra golv så det är klart att jag gärna rekommenderar vår lösning. Sen beror det ju på vad man har för golv från början om resultatet blir detsamma. Färgen i sig är kall, alltså inga drag mot rött alls. Sen slår träfärgen igenom, vilket ger slutresultatet. Fördelen är att man kan lägga på många lager olja så man väljer själv hur mörkt man vill ha det. Ju mindre träfärg som syns igenom desto kallare resultat.

    Jag hade gjort samma sak i dag igen, inga tvivel där. Det jag kanske hade gjort är kanske att skydda golvet med ett lager matt vax då vi sliter ganska bra på det med tre barn hemma, men fördelen med att ha det oljat är att när man tycker att det börjar bli slitet under t ex köksbordet där man drar ut stolar hela tiden så är det bara att gnugga in ny olja där och så ser det nytt ut igen.

    Jag har själv letat barstolar i några år nu men har svårt att hitta det jag vill ha. Jag letade efter cross-back stolar utan lycka. Jag gillar Oliver, jättefin form, och jag har inte hittat något liknande i samma prisklass, då blir det som du säger ca 6000 kr / st. Önskar att jag kunde välja nåt liknande men behöver något som går att torka av, alt. tvätta ofta, då vi har dem som köksstolar. Så för oss blir det Ikeas med avtagbar klädsel nu – inte superspännande precis ;-)

    Kram Lina

 2. Hej! Vilket vansinnigt fint hus ni har, gillar allt!!! :) Tapeten som du har i köket bakom spis och diskbänk, var kommer den i från?

 3. Hej! Gillar verkligen bänkskivorna. Blir de mer tåliga än vanliga ekskivor med behandlingen? Vad kostar en sådan behandling ungefär? Hur gör man? Tack för en fantastisk blogg!

 4. Hej och tack! :-)

  Ja, de blir väldigt tåliga tack vare hårdvaxet som vi strök på, men det kan du använda på naturfärgade skivor också för att få en tåligare yta – du behöver inte måla dem om du inte vill. Vi använde svart Bengalack för att måla dem och sedan Osmo hårdvaxolja i två lager. Den är bara att stryka på med pensel. Jag kan tyvärr inte ge dig en kostnad eftersom det beror på hur stora dina bänkskivor är vilket är avgörande för åtgången.

  Ett tips är att åka till en färghandel och prata med dem. Då får du reda på vad materialet kostar per burk och de hjälper dig att räkna ut hur mycket du behöver.

  Lycka till!

 5. Hej

  Vi håller på och ska renovera ett hus och vi ska lägga nytt golv i hela huset. Satt och letade på nätet och hittade ditt fina hem! Vilken inspirerande blogg! Såg att du hade mörkt golv i kök, vardagsrum och TV rum. Är det samma golv överallt? Vad är det för material och färg?

  1. Hej Camilla, ledsen att svaret dragit ut på tiden – vi har varit på Mallis och latat oss i en vecka ;-)

   Det är samma golv överallt, ett massivt oljat ekgolv som var väldigt slitet och missfärgat när vi flyttade in. Vi slipade ner det och sen oljades det i två omgångar med Welin & Co Timberex Black Walnut oil. Så om man inte redan har lagt ett golv är det antagligen bättre att leta efter något i rätt nyans från början.
   Kram Lina

 6. Verkligen superfint kök!😀Det jag undrar över är bänkskivorna obehandlade från början? och vilket mått är det på höjden så att säga! Jag undrar också om det är glas du har ovanpå tapeten och vart man köper det? Man får verkligen inspiration av ditt hem.

  1. Tack så mycket! Bänkskivorna är obehandlade ekskivor från K-Rauta från början, ca 27 mm tjocka, som vi målat med svart Bengalack och sen skyddat med matt hårdvax. Glaset är ett helt ofärgat glas (de allra flesta glas har en grön ton som man ser när man tittar på kanten på glaset) som vi beställde från en lokal glasmästare (har för mig att det var Ryds glas).

   / Lina

 7. Hej!🙂undrar över ditt köksbord! vart du har köpt det? Jag tycker att du har ett så fint hem och jag blirså inspirerad,🙂vi är just nu i bygga om köket, Tacksam för svar!🙂

  1. Hejsan! Vad roligt att höra att du hittar lite inspiration här! Vårt köksbord är en förlängd bänkskiva. Det är skivan från vitrinskåpen som fortsätter framåt och som avslutas med ett stödben gjort av samma bänkskiva. Väldigt enkelt gjort, men det blev en snygg lösning, tycker jag själv 😊

   Det syns lite mer av hur skivan är förlängd på bilderna här: https://fasonblog.wordpress.com/2016/03/18/kok-i-varsol/

   / Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s