New England

Här fortsätter jag mitt filosoferande runt New England-stilen.

Som jag skrev i går tycker jag att termen ”New England” är lite bred när vi använder den i inredningssammanhang här i Sverige. Tittar man geografiskt på New England täcker området in enorma variationer av miljöer (Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont), så det är klart att en inredningsstilen kan göra detsamma, men jag tycker att det kan bli förvirrande när man ska förklara vilken stil man talar om.

Sjöbodsstilen med grovhyvlade plank, vita möbler och rödvitblåa detaljer och som är fräsch, ljus och doftar sommar hela året – det tycker jag är Coastal Living- / kustnära- / skärgårds-varianten på New England. Se inlägget igår »

Men för mig är den klassiska New England-stilen den med mörka golv, mörka träslag i möblerna, ljusa väggar, stora fönster, panel på väggarna, stoppade möbler, inbyggda hyllor och textilier i vit / beige / brun / grå färgskala. Och så lite inslag av vintageläder. Det är alltså min högst personliga tolkning av stilen – det finns säkert de som inte håller med :-) När det gäller exteriören gillar jag hus med variation av trä och sten i fasaden, oregelbundna former och stora verandor.

Mina stora inspirationskällor till stilen är delar av Artwood, Newport på NK i Stockholm, Ralph Lauren Home, Rivièra MaisonCoast & Country som har flera av de välkända märkena, Eichholtz, Zandvoort, Slettvoll och inredningssajten Houzz där det går att hitta inspiration till det mesta.

new_england_1
new_england_2
new_england_3

Bilderna ovan kommer från Artwood, Newport, Houzz och Hutker Architects.

Och här hemma hos oss strävar vi mot ovanstående. Sakta men säkert – det saknas bara en outtömlig plånbok och massor av tid ;-)

new_england_hemma

2 reaktioner på ”New England

 1. Hittade till din blogg nu ikväll via Styleroom. Har kikat på dina bilder där flera gånger. Du har ett helt fantastiskt hem, som taget ur en tidning! :) Riktigt inspirerande! Är det ok om jag lånar någon bild och länkar?

  1. Hej,

   vad roligt att du hittade hit! Och tusen tack för snäll kommentar :-)

   Självklart är det ok att låna bild – kör på bara ;-)

   Jag ska droppa förbi din blogg så fort jag har några minuter över – du ser ut att ha en hel del spännande projekt på gång av det lilla jag hann se nu!

   Ha en fortsatt bra söndag!

   / Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s